Renovatie tennisbanen

Enquête onder de leden

Tijdens de jaarvergadering van 2008 ontstonden de eerste gedachten over een mogelijke renovatie van de banen. Er werd die zomer eerst een enquete onder de leden gehouden over de baansoort. Het jaar erop werd door een aantal ervaren leden een bezoek gebracht aan een beurs van de KNLTB over nieuwe baansoorten. Naar aanleiding hiervan werden de eerste offertes opgevraagd. De penningmeester begon zijn centen te tellen, de gemeente werd gepolst over een subsidie en daarna is het hard gegaan. De subsidie werd toegekend. Er werden concrete plannen gemaakt. De lening bij de Rabobank veilig gesteld. Borg geregeld via Stichting Waarborgfonds Sport. De leden werden geïnformeerd over de ophanden zijnde plannen en er werd goedkeuring gekregen.

Rooksignalen

Een klein bestek werd gemaakt. Er werden offertes bij verschillende partijen aangevraagd en onze leden Philip Veldpape en Jan Jozef Schoemaker hebben stevig onderhandeld voordat de opdracht vergeven werd. De kamer waar de onderhandelingen plaatsvonden stond blauw van de sigarenrook. De afgevaardigde van Oranjewoud moet ook wel gedacht hebben; ik word hier uitgerookt.

Bouwteam in actie

Na de vele voorbereidende vergaderingen kwam nu het bouwteam in actie. Onder leiding van Philip Veldpape hebben Cees Röben, Jan Jozef Schoemaker, Herman ter Veer, voorzitter Ron Sotthewes, penningmeester Mike van Boldrik en groundsman Arjan Stormink vele uren op het park doorgebracht. De verhuizing van de penningmeester naar het Koeland zorgde er voor dat ook hij bijna dagelijks een controle rondje maakte. Kortom; iedereen zat er bovenop.

Klaar voor de start

In vier maanden is samen met de firma Oranjewoud, zijn toeleveranciers en de firma Van Dorp installatietechniek de renovatie gerealiseerd. Een paar weken na de start dachten we dat het een crossbaan werd; zo hoog lagen de bergen gravel, sintels en zand verspreid over het park. En een maand voor oplevering werd er nog luid getwijfeld of alles wel voor de competitiestart gereed zou komen. Ja, de competitie heeft die bewuste zaterdag gewoon kunnen starten. Niet alles was klaar maar de laatste puntjes zouden spoedig worden afgehandeld.