0570 - 622 552

Login
None

Jeugd

Jeugd competitie

Leeftijdscategorieën

Bij de jeugd is er per leeftijdscategorie een verschillende competitievorm. Voor de jongsten onder ons is er de rode en de oranje competitie. Rood is voor kinderen van 5 tot 9 jaar en oranje voor kinderen van 8 tot 11 jaar. De speeldata kun je vinden op www.tenniskids.nl Er wordt met rode en oranje ballen gespeeld op half respectievelijk driekwart veld. De teams bestaan uit 2 tot 6 kinderen.

Groene Competitie

Voor de kinderen van 10 tot 12 jaar is er de groene competitie. Deze wordt in het voorjaar gespeeld op zeven zondagochtenden in april en mei en in het najaar op zeven zondagochtenden in september en oktober. De teams bestaan uit minimaal 4 kinderen, jongens en meisjes door elkaar. Er worden 4 enkels en 2 dubbels gespeeld per middag. Er wordt op heel veld gespeeld met groene ballen. De sets gaan tot de 4 games. Voor speeldata klik hier.

Rode en Oranje competitie

Wil je meer informatie over de rode, oranje en groene competitie? Neem dan eens een kijkje op de site van Tenniskids.

14 t/m 17 Jaar

Jeugd in de categorieën t/m 14 jaar en t/m 17 jaar kan competitie spelen op zondagochtend, zeven keer in april en mei in de voorjaarscompetitie en zeven keer in september en oktober in de najaarscompetitie. Er zijn gemengde-, jongens- of meisjesteams, van minimaal 4 spelers. Er worden enkels, dubbels en gemengd dubbels gespeeld. Voor verdere informatie en speeldata klik hier.

Inschrijven voorjaarscompetitie

Inschrijven voor de voorjaarscompetitie kan voor 1 november en voor de najaarscompetitie voor 1 juni. Inschrijven kan via een mail naar de jeugdcompetitieleider, met je naam, gewenste competitievorm en voorkeuren voor teamsamenstelling. De teams worden ingedeeld door de jeugdcompetitieleider, in overleg met de trainer en de ouders. Met voorkeuren wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.

Voor een overzicht van thuisspelende teams kijk je hier.

Contact

Voor meer informatie, informeer bij de jeugdcompetitieleider,
Gijs Pontzen

None None

Externe Toernooien

Buiten TC Park Braband worden er ook leuke toernooien gehouden. Voor alle activiteiten in de regio, klik hier

Voorjaars competitie 2020

Trainen

Als je lid bent van de club, kun je trainen bij onze trainer, Peter Everink. Er worden verschillende mogelijkheden geboden. De lessen worden het gehele jaar door aangeboden. In mei en augustus kun je meedoen aan de tennisweek; een week lang elke ochtend tennisles en spelletjes.

Aanmelden voor de training staat los van het lidmaatschap van de vereniging en kan via p.everink@tcparkbraband.nl  De ledenadministratie stuurt het aanmeldingsformulier ook door naar de trainer.

Toernooien

Er zijn twee soorten toernooien; gezelligheidstoernooien en officiële toernooien.

De gezelligheidstoernooien duren een dagdeel en vinden plaats op Park Braband. We hebben het starttoernooi in maart en het vriendjes en vriendinnetjestoernooi in september. Bij deze toernooien gaat het om het plezier en de kennismaking met de sport en met andere leden. Ook worden er kleine toernooien georganiseerd met andere verenigingen, zoals een club mixing met DLTC of met Slagvaardig.

De officiële toernooien worden georganiseerd door verschillende verenigingen, in samenwerking met de KNLTB. Zo organiseert Park Braband in augustus het Open Jeugd Weekend, voor kinderen van onze club en van andere clubs. Je kunt je in verschillende categorieën inschrijven, enkel of dubbel. Er worden officiële wedstrijden gespeeld. Je kunt echte prijzen winnen.

In september vinden de clubkampioenschappen plaats. Ook hier worden officiële wedstrijden gespeeld, maar dan alleen tegen kinderen van je eigen club. Je wordt via mail op de hoogte gehouden van de komende toernooien waar je je voor in kunt schrijven.

Vrij Tennissen

Wanneer je lid bent, kun je op elk moment vrij gaan tennissen, behalve op zaterdag- en zondagavond. Met je pasje kun je altijd het park in. Voor je gaat spelen moet je de baan waarop je gaat spelen ‘afhangen’. In het clubhuis bevindt zich hiervoor het digitale afhangbord. Indien op het baanschema staat dat de baan gereserveerd is voor competitie, toernooi, hussel of training kan deze baan niet afgehangen worden.

Bij regen zijn de eerste droge banen voor de training. Indien alle banen bezet zijn kan je afhangen voor de eerstvolgende mogelijkheid. Probeer wanneer het druk is zoveel mogelijk met vier personen te spelen.

Vrijwilligersbijdrage

TC Park Braband is een vereniging waar een fijn clubgevoel heerst. Dit wordt mede in stand gehouden door alle vrijwilligers. Om het werk over meer mensen te verdelen wordt aan leden en ouders van jeugdleden gevraagd een steentje bij te dragen. Aan het begin van het jaar wordt daarom naast de contributie ook een vrijwilligersbijdrage geïnd. De contributie voor een jeugdlid bedraagt 50 euro, hier komt 20 euro vrijwilligersbijdrage bij. Wanneer je 4 uur voor de club hebt gedaan, wordt de bijdrage aan het eind van het seizoen teruggestort. Je kunt je steentje bijdragen door bijvoorbeeld bardiensten te draaien tijdens de competitie, te helpen bij een jeugdactiviteit of aan te sluiten bij een van de commissies die onze vereniging rijk is. Rond februari krijg je een invulformulier waarop je je voorkeur kunt aangeven.