Tennissen in de winter

Gebruik banen herfst/winterperiode

Binnenkort zullen de gravelbanen niet meer bespeelbaar zijn. Dan zijn alleen baan 4, 5 en 6 beschikbaar. 
Bij deze een paar voorstellen vanuit bestuur en WRC om de verdeling van de banen zo soepel en eerlijk mogelijk te laten verlopen.
Er zijn tamelijk veel nieuwe leden bijgekomen. Daardoor zijn de trainingen goed gevuld en zijn er zelfs momenten dat er twee banen voor training nodig zijn, namelijk op bepaalde tijden op woensdag- en donderdagavond. De trainingen leggen druk op de baanbezetting, maar we zijn blij dat er zoveel nieuwe leden zijn. Voor hen is training een belangrijk moment om te tennissen. Baan 4 is in principe altijd voor training ingepland. 
Peter zal de eventueel benodigde tweede baan afhangen in het systeem.

Er zijn eigenlijk te veel vaste husseltijden in de winter, als er maar 3 banen beschikbaar zijn. Het voorstel is om op maandag- en dinsdagavond één baan te reserveren voor de hussel, zodat er naast de trainingsbaan een baan voor recreanten overblijft. 
Zijn er meer husselaars, dan kunnen zij net als recreanten afhangen voor een 2e baan. Op donderdagavond zijn er een paar groepen, die via Whatsapp een afspraak maken. Dat zijn geen officiële husselgroepen meer. Zij kunnen een baan afhangen.

Nog even de regels voor het tennissen bij winterse omstandigheden:

Tennissen in de winter wanneer wel, wanneer niet? 
Bij TC Park Braband hebben we all-weather banen en kunnen we bijna het hele jaar door tennissen. 
Leden vragen geregeld wanneer je niet mag tennissen op de banen. Helaas kunnen we niet altijd een bericht op onze site plaatsen of u wel of niet kunt tennissen. 
Maar we weten wel wanneer we niet op de all-weather banen mogen tennissen, namelijk bij:
  1. Water/ regen op de baan,
  2. Sneeuw op de baan; dit mogen we niet wegvegen maar moet op natuurlijke wijze ontdooien,
  3. Tijdens opdooi, de dooi periode na vorst; de toplaag is dan niet meer bevroren maar de onderlaag wel.
Tennissen we tijdens bovenstaande drie wel, dan raken de banen ernstig beschadigd waardoor onze club met hoge kosten komt te zitten. Dit willen we natuurlijk vermijden. 
Twijfelt u of u mag tennissen op de banen, vraag dan één van de husselleiders om advies.

Veel tennisplezier met elkaar!