Clubkampioenschappen 2014

22 Okt, 2014

Dit jaar waren de clubkampioenschappen van de senioren tegelijk met de jeugd. De senioren speelden in singel, dubbel en mix. De jeugd speelde alleen singels, omdat er te weinig jeugdleden per categorie zijn om dubbels te spelen.

Dit jaar was het toernooi weer in september, omdat de zomervakantie vroeg in juli begon. Nu was er ook najaarscompetitie, waar veel senioren en ook jeugd aan meededen. Dat scheelde duidelijk in het aantal aanmeldingen. En daarom waren de finales voor de jeugd op zaterdag en voor de senioren op zondag.

Het aantal deelnemers dat zichzelf had opgegeven was erg laag. Door mensen nog telefonisch te benaderen hebben Maaike en Esther de poules nog aardig vol gekregen. Zij hoorden nog wel opmerkingen van: als jullie eerder gebeld hadden, hadden we er rekening mee kunnen houden. Nu waren er al andere afspraken. Maar ja, het toernooi stond in het Netwerk, op de website, op het grote bord bij de ingang, er hingen posters en er zijn mails gestuurd. Dus iedereen heeft het kunnen weten.

Totaal deden er bij de senioren 54 mensen mee, waarvan 16 in 2 onderdelen. Bij de jeugd waren er maar 11 kinderen. Zij hebben in 2 categorieën gespeeld en met de jongens en meisjes door elkaar.

Op dinsdagavond waren de eerste wedstrijden. Toch moesten mensen, die in twee onderdelen speelden, ook vanwege eigen verhinderingen vaak spelen. Dat leidde weer tot blessures, waardoor er jammer genoeg nog wedstrijden uitvielen. Gelukkig hadden we mooi droog weer met een prima temperatuur, waardoor er ook nog aardig wat belangstelling van toeschouwers was voor de wedstrijden op het park.

De barcommissie verwende iedereen met lekkere koude en warme hapjes. Bedankt barcommissie, het was heerlijk. Er was ook een prima barbezetting.

De combinatie jeugd en senioren is wel goed bevallen, maar eigenlijk speelden alleen op zaterdag de jeugd en senioren naast elkaar. De jeugdleden hebben naast tennis nog zoveel andere activiteiten, zodat ze voor tennis niet veel tijd overhebben. Jammer, Hester en Marjolein hebben dan ook hun uiterste best moeten doen om alle wedstrijden te plannen. Bravo, het was voor hen de eerste keer dat ze dit deden. Misschien toch eens kijken hoe de clubkampioenschappen voor de jeugd op een andere manier is te organiseren. We staan open voor goeie ideeën.

De winnaars van de jeugd kregen een beker, de senioren kregen een badhanddoek met TC Park Braband erop geborduurd. Daar waren de winnaars erg blij mee.

Volgend jaar weer een clubkampioenschappen, maar dan met veeeeeel meeeer deelnemers. Dan gaan we samen weer een sportief toernooi organiseren.

De clubkampioenschappencommissie: Maaike Esther, Marjolein v.d.Pol, Hester en Marjolein Beumers.

Winnaars van de clubkampioenschappen 2014 zijn:

 HE 4/5
1e plaats: Frank van Alstede
2e plaats: Mark Groeneweg 
 
HE 7/8
1e plaats: Hans Röben
 2e plaats: Tom van Es

DE 9
1e plaats: Edith Nijenhuis,
2e plaats: Liza Nijenhuis
 
HD 5/6
1e plaats: Geert Jan Hoogeslag + Vincent Schinkel
2e plaats: Mike van Boldrik + Rob Peeters
 
HD 7/8
1e plaats: Bas Elshof en Wouter van Kerkvoorde
2e plaats: Jasper Braks + Rob de Vos
 
DD 5/6
1e plaats: Riny vd Arend + Lucie de Rijcke
2e plaats: Alie de Bruin + Ans Coulier
 
DD 7/8
1e plaats: Christel Schneider +Irma Broos
2e plaats: Ciska Spa + Jannie Hut
 
GD 5/6
1e plaats: Tony Flaming + Carlijn Brands
2e plaats: Margo Noordhoek + Jochem van Niel
 
GD 7/8
1e plaats: Roel Dost + Inge Dost
2e plaats: Jasper Braks + Ineke Koers

Jeugd t/m 17
1e plaats: Carmen van Borselen
2e plaats: Julian Kokke
 
Jeugd t/m 14
1e plaats: Jaden Slinkman
2e plaats: Robin Buijs